V podjetju Vodateh d.o.o. dajemo velik poudarek zasebnosti, zato skrbno varujemo  osebne podatke, ki nam jih posredujete. Lahko ste prepričani, da bo dostop do njih  onemogočen nepooblaščenim osebam oz. da podatki ne bodo uporabljeni za namen, za katerega niso bili posredovani. Zaradi preglednosti so v nadaljevanju zapisane splošne informacije, s katerimi podajamo naš namen zbiranja in način uporabe vaših osebnih podatkov.

 

1.    Upravljalec zbirke osebnih podatkov

VODATEH d.o.o.
Roje 10
8310 Šentjernej

Telefon: 030/626-715
E-mail: info@vodateh.si

2.    Uredba o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov

2.1.    Namen obdelave osebnih podatkov:

Osebni podatki navedeni na obrazcu za povpraševanje (tj. ime in priimek, naslov in pošta, e-mail naslov, telefonska številka ter ostali splošni podatki) bodo uporabljeni izključno za potrebe:

 • priprave in pošiljanja ponudb ter promocijskega in tehničnega materiala vezanega na prodajne aktivnosti –> Potrditveno polje v obrazcu;
 • obveščanja o akcijskih ponudbah, marketinških akcijah vezanih na prodajni program upravljalca zbirke, pošiljanja splošnih nasvetov, obveščanja o dogodkih in personaliziranja obvestil v navezavi z družbenimi platformami itn. –> Potrditveno polje v obrazcu

Elektronsko ali navadno pošto boste prejeli samo v primeru vaše predhodne odobritve. Pogoj za obdelavo je ustrezna oznaka polja v obrazcu za povpraševanje in/ali obrazca za naročilo na e-poštno obveščanje.

Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali za druge namene.

2.2.    Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov:

Osebne podatke posameznikov lahko obdelujejo naslednji uporabniki:

 • a)    zaposleni v podjetju Vodateh d.o.o. (v okviru svojih delovnih zadolžitev in pooblastil ter v skladu z notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest za izvajanje obveznosti v skladu s predpisi);
 • b)    pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov, s katerimi ima podjetje Vodateh d.o.o. sklenjeno pogodbo o sodelovanju oz. je naročnik njihovih storitev;
 • c)    druge osebe, kadar imajo zakonsko podlago za pridobitev in obdelavo osebnih podatkov.

Osebni podatki se bodo hranili v lastni bazi podatkov. V kolikor ste osebne podatke podali z namenom pridobitve ponudbe, računa ali za izdelavo drugih poslovnih dokumentov, bodo ti podatki vneseni v bazo pogodbenega obdelovalca  iz točke 2.2. b) te Politike zasebnosti oz. v njihov sistem za elektronsko poslovanje, ki ga uporabljamo v našem podjetju.

2.3.    Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov:

Pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov predstavljajo določbe točke (a), (b) in (c) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Tako lahko podjetje Vodateh d.o.o. obdeluje osebne podatke:

 • če je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, privolil v obdelavo njegovih osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov;
 • če je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe;
 • če je obdelava potrebna za izpolnitev zakonske obveznosti, ki velja za upravljavca.

2.4.    Obdobje hrambe osebnih podatkov:

Osebni podatki se bodo zaradi narave dejavnosti podjetja in lažje komunikacije za primere novih povpraševanj in/ali naročil ter obveščanja o morebitnih akcijskih ponudbah hranili do preklica privolitve.

2.5.    Informacije o obstoju pravic posameznika, da lahko zahteva dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev, ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkov:

Dostop do osebnih podatkov, njihov popravek ali predčasen izbris je možen samo v primeru pisnega zahtevka poslanega na e-mail naslov info@vodateh.si s predhodno najavo preko telefona na 030/626-715. V primeru izbrisa, bodo izbrisani vsi podatki vključno z neveljavnimi in veljavnimi ponudbami upoštevajoč vse morebitne akcijske cene in ugodnosti (npr. nagradne igre itn.).

2.6.    Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi:

Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

2.7.    Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu:

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

3.    Piškotki

3.1.    O piškotkih

Piškotki v nobenem primeru ne škodijo vam, vašemu računalniku oziroma mobilni napravi. Piškotki so majhne datoteke, ki shranijo nastavitve spletnih strani in ki jih ob obisku naložimo na vašo napravo.  Piškotki omogočajo, da vam lahko ob vašem ponovnem obisku naše spletne strani, omogočimo njeno boljše delovanje in uporabniško izkušnjo. Delimo jih na obvezne, izvedbene, analitične oz. statistične in oglaševalske piškotke. Spletna mesta piškotke shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, s katerim uporabnik obiskuje spletna mesta, zato lahko shranjevanje piškotkov po želji omejite ali onemogočite že s pomočjo nastavitev brskalniku.

3.2.    Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

Splošna navodila za odstranjevanje piškotkov najdete na TEJ POVEZAVI

Za nastavitve politike shranjevanja in brisanja piškotkov, lahko za posamezne brskalnike obiščete tudi spodnje povezave:

Mozilla Firefox: klik za navodila
Google Chrome: klik za navodila
Microsoft Internet Explorer: klik za navodila
Microsoft Edge: klik za navodila
Apple Safari MAC: klik za navodila
Apple Safari IOS: klik za navodila
Opera: klik za navodila

3.3.    Seznam piškotkov na naši spletni strani

 • _gat_gtag_UA_160645441_1
 • _ga
 • _gid

Vsi trije piškotki se uporabljajo za Google analitiko.

4.    Spletni vtičniki

Podjetje Vodateh d.o.o. in naša spletna stran lahko omogoča vtičnike za optimizacijo spletne strani in vtičnike različnih ponudnikov družbenih ali sorodnih omrežij (npr. Facebook, Twitter, YouTube etc.). Uporabnike opozarjamo, da so za kakršnekoli objave v družbenih medijih odgovorni sami, pri čemer podjetje Vodateh d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti povezane s temi aktivnostmi.

5.    Omejitev odgovornosti

Namen naše spletne strani je zagotavljanje točnih in ažurnih podatkov. Čeprav bomo stremeli k temu, da se podatki redno osvežujejo in preverjajo, ne moremo zagotavljati njihove točnosti in celovitosti. Uporabnike obveščamo, da vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Podjetje Vodateh d.o.o. in/ali podjetja povezana s pripravo vsebin ter izdelavo spletne strani, ne odgovarjajo za kakršno koli škodo, ki bi nastala uporabniku v zvezi z dostopom, uporabo in/ali nezmožnostjo uporabe informacij na spletni strani. Prav tako ne odgovarjajo zaradi kakršne koli druge napake ali pomanjkljivosti v vsebini spletne strani.

Podjetje Vodateh d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za vsebine tretjih oseb, do katerih lahko uporabniki dostopajo preko povezav na naši spletni strani.

6.    Končne določbe

Podjetje Vodateh d.o.o si pridržuje pravico do sprememb in dopolnitev te Politike zasebnosti. Morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani www.vodateh.si.

V kolikor ta Politika zasebnosti ne obravnava določenih področij, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov, se za ta področja uporablja veljavna zakonodaja.

Datum objave:
10.03.2020